Uw externe werkgever kan een VPN-server leveren, vooral als het bedrijf veel externe werknemers heeft. Anders kunt u zich abonneren op een VPN Verbinding van een derde partij, zoals VPN Nederland, wat ook een haalbare optie is. Er zijn tal van betaalbare VPN’s beschikbaar – u hoeft alleen de nodige zorgvuldigheid te betrachten om de juiste voor u te vinden. Premium VPN-services kosten geld – dus waarom zou u dit hieraan uitgeven?

Een VPN is makkelijk om overal ter wereld toegang te krijgen tot gegevens.

Als u niet op kantoor werkt, heeft u toegang tot de bedrijfsgegevens nodig om uw projecten of opdrachten te voltooien, waar u ook bent. Op kantoor heeft het bedrijf mogelijk maatregelen genomen om hun gegevens te beschermen tegen hacking of toegang door cybercriminelen. Maar hoe zit het met degenen die buiten het kantoor werken? Feit is dat de meeste bedrijven geolocatie toepassen om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde werknemers toegang hebben tot hun gegevens en vanaf de locatie waar ze toegang toe hebben. Als ze ontdekken dat u toegang hebt tot gegevens vanaf een andere locatie dan de geautoriseerde locatie, zullen ze uw toegang onmiddellijk beperken. Het bedrijf is niet onbeleefd, maar ze proberen hun privacy te beschermen en de veiligheid te verbeteren.

Een VPN gebruiken is handiger dan woon-werkverkeer

Misschien bent u het beu om elke dag vroeg naar uw werk te komen, om vervolgens uitgeput en gefrustreerd naar kantoor te komen door het gekke verkeer. Het goede nieuws is dat er een oplossing voor dit probleem is. Als uw bedrijf de mogelijkheid heeft om werknemers vanuit huis te laten werken in plaats van elke dag te pendelen, ga er dan voor. U moet echter bereid zijn om te betalen voor een VPN-service. De meeste mensen werken comfortabel vanuit binnen- en zelfs buitenland door gebruik te maken van een VPN. Het is niet alleen handig maar ook goedkoper. Bent u als ZZP’er ziek en kunt u niet naar uw werk, dan is een VPN hier de enige oplossing; anders kunt u uw inkomen verliezen.

Een VPN wordt geleverd met ultieme privacy

Een voordeel van op afstand werken is dat u overal vandaan kunt werken, onder andere vanuit een coffeeshop, de luchthaven, een winkelcentrum of een hotel. Helaas heeft u misschien altijd een internetverbinding en de gratis aangeboden wifi klinkt als de enige optie die u op deze plekken heeft. De grote vraag is: is deze verbinding veilig? Meestal brengt een gratis wifi-verbinding een aanzienlijke bedreiging met zich mee voor de gebruikers – daders gebruiken het om potentiële slachtoffers te misleiden. Ze gebruiken sniffer-software op hun apparaten om de niet-versleutelde gegevens waaraan u werkt vast te leggen. U wilt uw gevoelige gegevens of die van een werkgever niet verliezen, simpelweg omdat u verbinding hebt gemaakt met een openbare wifi.

Een VPN garandeert uw flexibiliteit en productiviteit

Op afstand werken biedt grote flexibiliteit voor degenen die voorzichtig zijn. In feite genieten de meeste freelancers meer van hun inkomen dan degenen die elke dag naar kantoor pendelen. Onthoud dat u op elk gewenst moment kunt reizen zonder uw inkomen te verliezen, omdat u nog steeds werkt.

Concluderend

Overweegt u om freelancer of ZZP’er te worden, maar maakt u zich zorgen over privacy, veiligheid, de kosten, productiviteit of hoe u toegang krijgt tot de gegevens die nodig zijn voor uw werk? De meeste succesvolle externe medewerkers maakten zich net als jij zorgen, maar ze hebben het geheim ontdekt: vertrouwen op een uitstekende VPN Verbinding zoals die van VPN Nederland. Een VPN lost al deze zorgen op, zoals we hierboven hebben gezien.