360 graden video’s zijn relatief nieuw en nog niet iedereen begrijpt het nut en de functie van deze video’s. Toch kan een 360 graden video erg nuttig zijn voor je bedrijf. In dit artikel legt StickyLock, professioneel ontwikkelaar van 360 graden video’s, je uit hoe het werkt.

Wat is 360 graden video?

Het is eigenlijk heel simpel: een 360 graden video is een video waarbij het beeld niet op één plek blijft hangen. Kijkers kunnen het beeld selecteren en 360 graden ronddraaien. Ze kunnen dus alles van het beeld zien en kunnen het beeld vanuit alle mogelijke hoeken bekijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Google Streetview. Hoewel Google Streetview geen video is, maar een afbeelding, is het wel 360 graden.

Wat heb je eraan?

Een 360 graden video verhoogt de interactie met de kijker. Deze kan namelijk zelf bepalen vanuit welke hoek hij wilt kijken. Op deze manier is de kijker veel meer betrokken bij de video en kun je deze mee in je boodschap zuigen. Met zo’n video kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat iedereen op elk moment van de dag door jouw winkel kan lopen. Zo kunnen klanten al vanuit huis kijken of jouw winkel iets voor hen is. Ook musea maken graag gebruik van 360 graden video’s, zo kunnen bezoekers in coronatijd toch door het museum lopen.

Een 360 graden video kan voor jouw bedrijf ook erg nuttig zijn. Of je nu een video van je winkel laat maken, of een video van je werkzaamheden. Je klant zal zich veel meer betrokken voelen bij jou en jouw bedrijf. 

360 graden video en VR

360 graden video’s zijn ook goed te combineren met een VR bril. De video wordt zo nog interactiever, omdat de kijker dan het gevoel heeft echt ín het beeld te zijn. Door zijn hoofd te bewegen, kan hij de ruimte rondkijken. Met een VR bril sluit een persoon zich dan ook helemaal af van de buitenwereld, waardoor de beleving erg echt voelt.