Ben je benieuwd wat het kost om een webshop te laten maken door een professioneel webdesign bureau? Als creatief multimedia bedrijf heeft Pulsief, een webdesign bureau dat actief is in omgeving Winterswijk, al veel websites gemaakt. In deze blog lees je meer over hoe het ontwikkelproces van zo’n webshop in elkaar steekt.

De online markt veroveren met een nieuwe webshop

Online je producten aanbieden met een mooie nieuwe website is voor veel bedrijven een slimme zet. In een steeds verder digitaliserende wereld doet de consument online steeds vaker zijn aankopen. Wie niet met zijn bedrijf in de online wereld vertegenwoordigd is, loopt het risico achter te lopen op zijn concurrenten. Een webshop laten maken is natuurlijk wel een investering. Veel ondernemers die deze stap overwegen vragen zich dan ook af wat het kost om een webshop te laten maken. Dit artikel beschrijft enkele kostenposten.

De standaard kosten van een webshop

Om een webshop te hebben dien je ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Zo’n inschrijving kost eenmalig 50 euro. Verder dien je een geregistreerd domein te hebben, en betaal je kosten voor de hosting van je website op een server. Dit zijn vaak maandelijks terugkerende kosten.

Wat kost het opzetten van een webshop?

Er zijn diverse manieren om zelf een webshop op te zetten. Als je technisch bent of enig verstand hebt van webdevelopment, zou je dit dus zelf kunnen doen. Populaire e-commerce platforms zijn Shopify en de WooCommerce plug-in voor WordPress, ’s werelds meest gebruikte CMS. Beide platforms kunnen in eerste instantie gratis gebruikt worden, en bieden betaalde mogelijkheden voor extra opties en uitbreidingen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen je webshop door een webdesign bureau zoals Pulsief te laten bouwen. Dit is handig als je zelf geen verstand van websites hebt: alles wordt voor je geregeld en direct goed ingesteld. Het spreekt voor zich dat dit laten opzetten wel extra kosten met zich mee brengt.

Dus, wat kost zo’n webshop laten maken nu?

Zoals je leest zijn de kosten van een nieuwe webshop variabel. Daarnaast dien je ook rekening te houden met marketingkosten (zoals productfoto’s), verpakkingsmateriaal en logistieke kosten, en opslagruimte. Benieuwd naar het totaal plaatje? Neem dan contact op met webdesign bureau nabij Winterswijk Pulsief voor een vrijblijvende offerte op maat.