Het hebben van een beveiligingscamera brengt verschillende voordelen met zich mee. Maar het hebben van een HD camera is net iets anders. Een HD camerabewaking is simpelweg een High Definition beveiligingscamera. Je legt dus in High Definition vast wat er gebeurd rondom de camera. In deze blog wordt ingegaan op de verschillende voordelen die deze speciale camera met zich meebrengt. 

Geen sprake van ‘interlace’ problemen

Een HD camera installatie zorgt ervoor dat er geen sprake meer is van interlace problemen. Interlace problemen hebben betrekking op het wazig worden van het beeld bij sterke bewegingen. Camera’s die op basis van een progressieve scantechnologie werken produceren kristalheldere beelden. Het natrekken van een kenteken van een voorbijrijdende auto kan bijvoorbeeld makkelijk gedaan worden. Dit is een van de vele voordelen die je hebt met HD camera’s. 

Kostenbesparende infrastructuur

Bij een HD camera zijn de meeste locaties al voorzien van een UTP (netwerk) bekabeling. Dit maakt dat extra bekabeling helemaal niet nodig is. Omdat de prijzen van deze bekabelingen aan de hoge kant liggen, krijg je hier de gelegenheid om te kunnen besparen. Wanneer er sprake is van moeilijk bereikbare plaatsen, kan er gebruik gemaakt worden van draadloze camera’s. 

Op afstand toegang

Een HD camera laten installeren brengt met zich dat je vanuit elke plek de verschillende opgenomen fragmenten kunt beheren. Ook de live fragmenten vallen hieronder. Dit kan eenvoudig geschieden via standaard of draadloze netwerken. In het verlengde hiervan is het mogelijk om voor videoverificatie de koppeling met de meldkamers te kunnen realiseren. Met een HD camera heb je de wereld aan je voeten. 

Opgenomen zoals het is

Met een HD camera hoef je je helemaal niet druk te maken over de beelden die je krijgt. Zoals eerder aangegeven wordt alles glashelder vastgelegd. Je hoeft je dus helemaal geen zorgen te maken om onduidelijke beelden. Dit staat ook wel bekend als het “opsporing verzocht’ effect. Ben je dus van plan om een camera te laten installeren en wil je graag heldere beelden op je netvlies, dan is het goed om voor zo een te kiezen. Ervaar de voordelen met de installatie van een HD camera, zodat je meer zicht hebt in je huis.