Veel bedrijven zijn op zoek naar een manier om de aandacht te trekken. Dat kan om jezelf bekend te maken, maar ook om een nieuw product of een nieuwe service onder de aandacht te brengen. Je kunt op verschillende manieren de aandacht trekken, bijvoorbeeld door het laten maken van een promotievideo. Waarom het zo nuttig is om een promotievideo te maken, vertellen we je in dit artikel.

Promotievideo’s zijn al jarenlang erg populair. Niet zo gek, want er zitten behoorlijk wat voordelen aan. Je kunt een promotievideo maken over je bedrijf of bijvoorbeeld over een product. Het maken van een promotievideo is dus erg gevarieerd.

Een promotievideo verhoogt de verkoop

De belangrijkste reden voor het laten maken van een promotievideo is natuurlijk dat je de verkoop van je bedrijf wilt verkopen. Het is bewezen dat een promotievideo dat ook doet. Zo geeft de helft van alle consumenten aan dat zij een promotiefilm of product bekijken voordat ze overgaan tot een aankoop. Daarbij zegt 76% van alle bezoekers de voorkeur te geven aan video content boven andere typen content. Een promotievideo kan de verkoop soms tot wel 150% verhogen. Het maken van een promotievideo kan dus erg veel voor jou betekenen.

Een promotievideo kun je overal voor gebruiken

Een promotievideo is breed inzetbaar, zeker als je de video op een slimme manier laat maken. Je kunt de video dan niet alleen inzetten op je eigen website, maar ook bijvoorbeeld op sociale media en zelfs op televisie. Zo bereikt jouw video een erg breed publiek en kun je veel mensen trekken. Je kunt zo dus echt optimaal gebruikmaken van je promotievideo.

Een promotievideo kun je langer gebruiken

Als je de promotievideo maakt met de intentie om hem wat langer te gebruiken, kun je een tijdloze promotievideo maken. Zo lang het product dat je promoot blijft bestaan, kun je dan ook de promotievideo blijven gebruiken. Dat is fijn, want zo is het laten maken van een promotievideo dus ook echt een nuttige investering.