In een huis is een goede verwarming onmisbaar. Zeker in seizoenen als de herfst en de winter staat de verwarming vaak aan in huizen. Ben je aan het verbouwen of is je oude radiator kapot gegaan en ben je daarom op zoek naar een nieuwe radiator voor in jouw huis? De zoektocht naar nieuwe radiatoren kan best nog weleens een uitdaging zijn. Want waar moet je allemaal op letten bij de aankoop van een radiator? Hieronder staan wat handige tips voor je klaar, zodat je direct de juiste radiator kiest.

Capaciteit bepalen

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe radiator is het belangrijk om te bepalen wat de capaciteit is van de nieuwe radiator. Het is slim om te gaan voor een verwarming die voldoende vermogen heeft om de ruimte naar keuze te verwarmen. Wanneer dit niet het geval is kun je ook voor meerdere radiatoren gaan om de ruimte te verwarmen.

De ruimte waar de radiator komt

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de ruimte waar de radiator komt te hangen. De ruimte zal de keuze voor het soort radiator beïnvloeden. Komt de radiator in de badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer of in de hal? Wanneer je op zoek bent naar een radiator voor in de badkamer dan kun je gaan voor een designradiator waar je tegelijkertijd ook je handdoek aan kunt ophangen. Voor de woonkamer en keuken kun je gaan voor een moderne paneelradiator die opgaat in het interieur.

De maat van de radiator

Wanneer je weet waar de radiator komt is het ook belangrijk om te bekijken hoeveel ruimte er is. Zelfs voor de meest kleine ruimtes heb je radiatoren te koop. Voor een kleine ruimte is een verticale radiator ideaal en voor in de badkamer is een designradiator prachtig. Wanneer je in een bepaalde ruimte meer plek hebt dan kun je gaan voor een grotere paneelradiator. Deze radiator heb je ook in meerdere uitvoeringen. Denk aan een klassieke vorm of met een moderne uitstraling.

Hoeveelheid aansluitingen

Bij het aanschaffen van een radiator is het ook handig om de aansluit opties te bekijken. Veel radiatoren hebben vier aansluitingen, maar je hebt ook radiatoren met meerdere aansluitingen. Dit kan zomaar oplopen tot wel acht aansluitingen. Bekijk dus voordat je radiatoren gaat kopen zeker welke en hoeveel aansluitingen je nodig hebt. Bij Afium.nl heb je een ruime keuze aan verschillende radiatoren die passen in iedere ruimte en in ieder interieur.