Het afgelopen jaar heeft er een explosieve stijging in webshops, blog websites en overige websites plaatsgevonden. Dit komt doordat er ook steeds meer online besteld werd. De online wereld heeft door de coronacrisis een enorme boost gekregen omdat mensen zo veel mogelijk binnen moesten blijven. Door de stijging van de vraag, is het dan ook niet meer dan logisch dat het aanbod enorm gestegen is. Om een website in de lucht te houden, dient de website gehost te worden! In deze blog vertellen we je wat hosting is en waar je op moet letten bij het uitkiezen van een hostingpartij.

Wat is hosting

Nadat de website gebouwd is, dient deze ook continu online te blijven. Om een website online te houden dient deze ergens gehost te worden. Het hosten van een website betekent in principe dat de website ergens op een server geplaatst wordt. Door gebruik te maken van WordPress hosting Nederland koop je dus eigenlijk een stukje server ergens in. Dit stukje server wordt dan voor jouw website gereserveerd en zorgt ervoor dat jouw mooie website of webshop online blijft! De website wordt op deze manier extern gehost wat betekent dat je hier zelf geen serverruimte voor hoeft te kopen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een hosting partij?

Er zijn diverse factoren die meespelen bij het uitkiezen van een hosting partij. De webhosting moet ten eerste natuurlijk aansluiten bij jouw website. Daarnaast hebben de diverse hosting partijen ook verschillende ‘beloftes’. Je wilt in ieder geval altijd kiezen voor een hosting partij die zo dicht mogelijk naar de 100% uptime garandeert. Dit betekent dat je website ook zo veel mogelijk online is. Daarnaast is de snelheid van de servers de laatste tijd steeds belangrijker geworden. Als je website gehost staat op een langzame server, dan kan het ook zijn dat je website zelf traag wordt. Kies daarom altijd voor snelle wordpress hosting als je een hosting partij uitzoekt. De hosting van je website kan je voor gevarieerde bedragen regelen. Als je zelf een beetje verstand van hosting en websites hebt, dan kun je vaak al wegkomen met hele goedkope hosting. Als je er wat minder verstand van hebt, dan is een duurdere hosting partij aan te raden! Bij de duurdere hosting partijen kun je meer service en ondersteuning verwachten dan van de goedkoopste hosting partij.