Om hoger in de zoekmachine van google terecht komen hebben we hieronder een aantal zoekmachine optimalisatie tips opgesteld. Mocht je nu zelf aan de slag gaan met zoekmachine optimalisatie dan zijn deze tips een must! Natuurlijk kan je dit ook uitbesteden bij een online marketing bureau zoals DoubleSmart. Lees vooral verder voor meer tips over SEO en beslis zelf wat de juiste keuze is.

Gebruik van heading tags

Om de leesbaarheid van teksten en pagina´s te verbeteren kan gebruikt worden gemaakt van heading tags. We kunnen deze onderscheiden in H1 en H2 tags. Om content zo uniek mogelijk te maken raden we aan om op elke pagina een uniek H1 tag te gebruiken. Hierdoor zal Google het als verschillende pagina´s zien waardoor je op meer zoektermen scoort. Daarnaast zijn er H2 tags, ook wel tussenkoppen nodig. Hiermee kan een gebruiker gemakkelijk zien waar een nieuw onderwerp begint. Ook is deze belangrijk voor google haar indexering en raden we aan deze uniek te maken.

Meta-descriptions

Allereerst wat zijn meta-descriptions? Wanneer binnen google gezocht wordt op een bepaalde zoektermen komen zoekresultaten naar voren. Per getoonde zoekresultaat worden een titel getoond met daaronder een korte omschrijving. Deze korte omschrijving moet gebruikers overtuigen om naar jouw website te gaan. Het is dan ook een aanrader om deze tussen de 70 en 155 characters te houden. Komt de titel boven de 155 of onder 70 characters? Dan wordt de paginatitel afgebroken en verlies het ook zijn waarde

Page titels

Net zoals bij meta-descriptions hebben paginatitels een effect op de click trough rate. Wij raden aan om een lengte van 30 tot 60 characters te nemen zodat de paginatitels ook niet worden afgebroken. Probeer voor elke pagina op zijn minst een pagina titel en meta description toe te voegen. Doe je dit niet? Dan kiest Google zelf uit wat voor titel er geplaatst wordt. Niet optimaal wanneer je hier gebruikers wil overtuigen. 

URL

Voor URL structuur is het van belang dat deze kort en duidelijk zijn. Vermijd dan ook ten alle tijde speciale tekens in URL’s. Bouw deze eenvoudig op waarmee het voor de gebruiker ook duidelijk wordt waar deze zich bevindt.

Interne concurrentie

Last but not lease het begrip interne concurrentie. Wanneer interne concurrentie plaatsvindt betekent dit één zoekterm op meerder pagina’s scoort. Hiermee ben je automatisch met je zelf aan het concurreren. Wanneer iemand nu in google zoekt krijg hij of zij twee keer een pagina van jouw website te zien. Ga dan vooral na of jouw website hier last van heeft, dit heeft namelijk negatieve gevolgen voor jouw positie in de zoekmachines.