Wil je graag op reis maar twijfel je tussen een groepsreis of een single reis? Wellicht ligt kan deze blog je helpen om een betere keus te maken. Groepsreizen zijn erg populair vooral onder jongeren. Maar natuurlijk zijn er voor verschillende leeftijdsgroepen leuke groepsreizen te vinden. Safari’s bijvoorbeeld worden veelal in groepsverband georganiseerd en in sommige landen is het ook gewoon veiliger om in een groep te reizen. Een groepsreis kan voor iedereen een leuk alternatief zijn voor een nieuwe beleving.

Wat is het verschil tussen een groep en een single reis?


Groepsreizen en singlereizen hebben veel overeenkomsten. Je inschrijven voor een single reis betekent niet per se dat je single hoeft te zijn. Hoewel dat wel vaak de insteek is. Een single reis is niet altijd bedoeld om te daten. Het duidt aan dat je je alleen inschrijft en in principe alleen deel neemt aan de reis. Het is niet de bedoeling om een gezin mee te nemen. Daarvoor zijn gewone groepsreizen wellicht beter geschikt. Er zijn dus wel degelijk overeenkomsten met groepsreizen. Bij allebei de reizen is het de bedoeling dat je met gelijkgestemden deel neemt aan een leuke groepsactiviteit.

Wat voor type reizen zijn single of groepsreizen

Inmiddels worden er weer volop reizen georganiseerd naar verschillende landen. Hoewel het natuurlijk per land verschilt wat je er precies kan doen. Populaire groeps of singlereizen zijn voornamelijk actieve en avontuurlijke reizen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke expeditie in Spitsbergen of een leuke duikvakantie in bonaire. Vaak zijn het kleinere groepen singles die aan elkaar worden gekoppeld met single reizen. Bij groepsreizen is dit niet het geval.

Voordelen van deze reizen

De voornaamste reden om mee te doen met dit type reis is om gelijkgestemden te ontmoeten waar je leuke activiteiten mee kan ondernemen. Of dat nu een groep is die je al kent of niet, dat maakt niet zo veel uit. Een ander voordeel is dat de reizen voor een groot gedeelte of volledig al verzorgd zijn. Zo kun je zonder al te veel gedoe een leuke tijd hebben. Vaak zijn de activiteiten al georganiseerd en dat scheelt gewoon een hoop gepland.