Het hebben van een eigen webshop kan een prachtig iets zijn. Dit hangt natuurlijk van veel dingen samen, maar zolang er een goede winst gedraaid wordt zal de gemiddelde webshophouder het een prachtig iets vinden. Het draaien van voldoende winst is echter direct ook de grootste uitdaging voor de gemiddelde webshophouder. Dit komt met name door de enorme concurrentie op het internet. Er zal geen productgroep meer onberoerd zijn en voor ieder product zijn er over het algemeen meer dan 10 aanbieders. Het is dus erg lastig om de afnemer juist in jouw webshop af te laten rekenen. In deze blog geven we je daarom enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Online marketing – SEA

Online marketing kan jou helpen met het behalen van een beter resultaat voor jouw webshop. Een van de twee hoofdpijlers binnen online marketing die dit kan bereiken is SEA SEA staat voor search engine advertising en betekent letterlijk vertaald zoekmachine adverteren. Met SEA worden de bezoekers middels een betaalde advertentie naar jouw webshop gelokt. Doordat de bezoekers middels een advertentie binnenkomen is het relatief moeilijk om ze daadwerkelijk tot een conversie over te laten gaan. Het is dan ook bij SEA nog belangrijker om voorafgaand aan de campagne een conversie optimalisatie campagne te draaien. Zo weet je zeker dat je webshop zo goed mogelijk converteert tijdens de looptijd van de SEA campagne. Tijdens het webshop laten maken zul je hier overigens ongetwijfeld al even mee bezig zijn geweest. Indien dit al een tijdje geleden gebeurd is, dan kan het absoluut geen kwaad om nog een extra conversie optimalisatie campagne te doorlopen. Dit dient simpelweg iedere paar maanden te gebeuren om up-to-date te blijven.

Online marketing – SEO

De andere hoofdpijler van online marketing is SEO. Seo staat voor search engine optimization gen betekent letterlijk vertaald zoekmachine optimalisatie. Met een verbetering op het gebied van SEO zal jouw webshop op een organische manier beter vindbaar worden in de zoekmachines. Dit wordt gerealiseerd middels hogere posities op specifieke zoekwoorden. Hoe meer hoge posities jij hebt op zoekwoorden, hoe meer mensen er ook in jouw webshop zullen belanden. Deze groei in bezoekers zal vervolgens over het algemeen ook resulteren in een groei in de verkoopcijfers!