Iedere ondernemer wilt natuurlijk een hoge omzet behalen. In een fysieke winkel zijn er een aantal trucs om meer verkopen te halen. Ook online zijn er een aantal manieren om je huidige website meer conversie gericht te maken. Het heeft te maken met factoren op de website, maar ook met de vindbaarheid van de website. 

De vindbaarheid is de eerste stap

Om verkopen te doen via de website moet je eerst gevonden worden. De kans dat mensen op je site komen is hoger als je hoger in de zoekresultaten staat. Er is slechts een heel klein percentage dat doorklikt naar de tweede pagina van Google. Het hoger komen in Google doe je door zoekmachineoptimalisatie op de juiste manier toe te passen. Zoekmachineoptimalisatie wordt ook wel SEO genoemd. Als je hier verstand van hebt kun je een aantal werkzaamheden zelf oppakken, dit is wel erg tijdrovend. Waarschijnlijk kun je deze tijd beter gebruiken, kies daarom voor een professioneel SEO bureau.

De voordelen van SEO 

SEO heeft een aantal voordelen ten opzichte van SEA. Als je investeert in SEO dan maak je een investering voor de toekomst. Het duurt doorgaans langer voor de resultaten van de SEO activiteiten zichtbaar worden, maar ze zullen ook langer zichtbaar blijven. Daarnaast heeft SEO nog een ander voordeel, als je het zelf doet is het namelijk gratis. Als je het laat doen blijven de resultaten ook na de campagne zichtbaar. Naast deze voordelen zijn er nog een aantal belangrijke voordelen:

  • Je hebt een hogere click through rate
  • Organische zoekresultaten wekken meer vertrouwen
  • Als je eenmaal hoog staat is het lastiger voor concurrenten om er tussen te komen
  • Je kunt meerwaarde bieden voor je klanten

Maak gebruik van neuromarketing 

Het is belangrijk om te weten hoe de klant denkt. Ieder mens denkt anders, toch zijn er in de basis een aantal grote overeenkomsten. Door de inzet van neuromarketing kun je de conversie verbeteren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het kleurgebruik van je knoppen aan te passen of de kleuren van de website. Rood wordt gezien door mensen als een kleur van gevaar, oranje als waarschuwing en groen wordt gezien als goed. Zo geeft blauw ook meer vertrouwen dan paars. Vandaar dat de overheid de combinatie maakt met blauw en wit evenals verzekeringspartijen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld door heatmaps kijken wat de klant het meeste opvalt aan de website. Ook kun je in kaart brengen wat de klant het eerste ziet op de website. Veel westerse mensen kijken eerst naar de linkerkant van een beeldscherm, dit komt doordat zij gewend zijn om van links naar rechts te lezen.